Gasztro

Joghurtparfé eperrel és mentával

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 4 dl görög joghurt (helyettesíthető tejföllel)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl citromlé
  • 50 dkg eper

A díszítéshez: eper, menta

Joghurtparfé eperrel és mentával

Elkészítés:

A tojássárgáját cukorral gőzfürdőn kb. 60-70 C fokra főzzük, ez körülbelül az a hőmérséklet, mikor beledugjuk az ujjunkat, és nem sikítunk fel, de nem is szívesen tartjuk benne. Ezután géppel hűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom héját és levét.
A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgájás masszába. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltjük, és 4-5 órán keresztül fagyasztjuk. Az epret megtisztítjuk, a felét leturmixoluk, a másik felét kockára vágjuk, és a friss mentával együtt a turmixolt részhez keverjük.
Tálaláskor a parfé tetejére halmozzuk. Ha maradtak szép mentalevelek, azokat biggyesszük még az eper tetejére, és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő:
kb 35 perc + 4- 5 óra fagyasztás

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top