Gasztro

Pirított krumplis tészta kacsamellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab kacsamellfilé
  • Só, bors
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg kockatészta

 

Pirított krumplis tészta kacsamellel

Elkészítés:

A kacsamellfilék bőrét óvatosan beirdaljuk, vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben forró zsiradékon elkezdjük pirítani minden oldalát.
Ezután  serpenyőstől 200 C fokos sütőbe tesszük kb. 2-3 percre.

Ha kész, tálalás előtt langyos helyen pihentetjük. Nem szeleteljük fel rögtön, hogy a húsnedvek benne maradjanak. A megszokott módon krumplis tésztát készítünk hozzá, amit serpenyőben alaposan megpirítunk.

Tipp:
Ne rázogassuk a tésztát, csak hagyjuk pirulni, úgy hamarabb kész lesz.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top