Gasztro

Szalonnás-hagymás csusza

A fizetés előtti napokban már mindenkinél megcsappan annyira a konyhapénz, hogy elkezdi törni a fejét, milyen olcsó, mégis ízletes ételt tudna összedobni az otthoni alapanyagokból. Íme néhány ötlet

Szalonnás-hagymás csuszaHozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csuszatészta
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • tengeri só
  • bors

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A szalonnát nagyobb lapokra vágjuk, és egy serpenyőben félig kipirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. Közben a tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük.

Összekeverjük a hagymás szalonnával és az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, tejföllel tálaljuk.

967 kcal/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top