Gasztro

Kéksajtos tésztasült póréhagymával

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg érett kéksajt
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Kéksajtos tésztasült póréhagymával

Elkészítés:

Készítsünk besamelmártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig folyamatosan keverve főzzük. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a felkockázott sajtot. Főzzük a mártást, míg besűrűsödik, és elolvad a sajt.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel. A kihűlt mártáshoz keverjük a tojássárgákat, a fehérjét verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük hozzá a krémhez, az egészet pedig keverjük el a tésztával és a póréhagymával.

Kivajazott tűzálló tálban, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.

Előkészítés: 40 perc
Sütés: 25 perc
571 kcal/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top