Gasztro

5+1 friss tavaszi recept 5 hozzávalóból

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a főzés bonyolult dolog: sok időt, energiát és sok alapanyagot kíván. Ami persze nem igaz. Tény, hogy néha egy kicsit tovább tart saját magunknak elkészíteni az ebédet, illetve a vacsorát, de az eredmény mindenféleképpen kárpótol a konyhában töltött időért.

Ami meg az alapanyagokat illeti: kevéske, szám szerint öt hozzávalóból is csodás dolgokat lehet kihozni. A tavasznak köszönhetően lassan itt a főzelékek szezonja, ezek egy kevés pucolással, vajon való párolással, némi tejszín, habarás hozzáadásával és a zöld fűszerek bölcs adagolásával elkészíthetők. Kijön öt hozzávalóból? Hát persze! Finom? Igen.

Ezekből a zöldségekből hasonlóan bonyolult módon tökéletes levesek is előállíthatók. A húsok elkészítése is a grillszezont idézi már. Elmaradnak az olajban sütések, egyszerű, fűszeres sülteket kínálunk az újkrumpli és friss saláta mellé, s a téli, kelt tésztás szezont hátrahagyva megjelennek a könnyedebb desszertek.

Éljen a tavasz!

5+1 friss tavaszi recept öt hozzávalóból - Karalábéleves, húsgolyókkal

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top