Gasztro

Fehérpecsenye tárkonyos mártással

"Férfiuról szólj nékem, Múzsa" – így kezdődnek az Odüsszeia sorai, férfiúról, aki egykoron állatokra vadászott, sokat vándorolt, harcolt, és mindehhez a szükséges energiaforrásokat – többnyire – a húsevésből merítette.

Hozzávalók:

  • 800 g fehérpecsenye
  • 1 csomag tárkony
  • 0,5 dl olaj
  • egy evőkanál margarin
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • finomliszt
Fehérpecsenye tárkonyos mártással

 

Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és a hagymás zsiradékon hirtelen süsd ki mindkét oldalán. A tetejét szórd meg pirospaprikával.
Olvaszd fel a margarint, add hozzá az olajat és a lisztet. Öntsd bele a tejfölt és a tárkonyos fűszerkeveréket. Ízesítsd sóval, kevés cukorral.
Tehetsz bele néhány csepp tárkonyos fűszerkeveréket is.

Kínáld tört burgonyával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top