nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Sós perec

Sós perec

Az az igazi, klasszikus, amiről az ember perverz örömmel eszegeti le a sódarabokat.
Avatar
Mirelle
f Ajánlom
  • 1 kg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. só
  • 1,5 dl olaj
    A „só”:
  • 2 ek. só
  • 3 ek. finomliszt
  • és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a már összeöntött alapanyagokhoz adom, és alaposan kidolgozom. Ezek után a sütő melegen tartó funkcióján (30-60 fok, sütőtől függően) megkelesztem. A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd lisztes deszkára borítom, darabokra vágom. A darabokból az ízlésemnek megfelelő méretű kígyókat sodrok, ezekből formázom a pereceimet, amelyeket sütőpapíros tepsire teszek. Nem kell keleszteni a tepsiben!!!

Teljes tojással megkenem. 230 fokon sütöm. Mikor barnulni kezd, kiszedem, és meglocsolom „sóval”. Jó színesre sütöm. 🙂

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon