Gasztro

Újházy- fácánleves

A húsleves az húsleves? Azért itt is vannak kategóriák… Próbáljon ki egy ötcsillagos húslevest fácán- és marhahússal, zöldséggel gazdagon! A vasárnapi ebéd kedvenc fogása lehet.

Hozzávalók (4 főre):

1 konyhakész fácán

40 dkg sovány marhafartő

só vagy 1 húsleveskocka

fél kisk. Univer csípős Piros Arany

1 kisk. Univer csemege Piros Arany

kis darab gyömbér

30 dkg sárgarépa és petrezselyem gyökér vegyesen

1 közep. zellergumó

1 kis vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

10 dkg csiperkegomba

10 dkg zöldborsó

6 dkg finommetélt

1 csok. petrezselyem

Elkészítés:

A fácánt és a marhahúst nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2,5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. A főzővizet kb. 1 evőkanál sóval, a kétféle paprikakrémmel és a meghámozott gyömbérrel ízesítve addig főzzük, amíg a fácán félig meg nem puhul – ez kb. 45 perc.

A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és a levest így, kb. 1 óra alatt megfőzzük. A megtisz-tított gombát fölszeleteljük, egy kevés levesben megpároljuk, a leszűrt borsót hozzáadjuk, megforrósítjuk.

A levest leszűrjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, húsát csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A főtt sárgarépát is vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megfőzött, leszűrt finommetélttel, a puha gombával meg zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

 

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc

Egy adag: 395 kcal

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top