Gasztro

Isteni szendvicskrémek – pillanatok alatt

Ha nincs kedvünk pepecselni a tűzhely mellett, vagy épp csak bekapnánk valami finomat, esetleg felugranak a barátok egy jó beszélgetésre, jól jön pár könnyen, gyorsan elkészíthető szendvicskrém receptje.

 

Kapribogyós tojáskrém

 

Hozzávalók:

  • 250 g habosra kikevert vaj
  • 2 ek. apróra vágott kapribogyó
  • 1 kemény főtt tojás apróra felkockázva
  • snidling apróra vágva
  • bors
  • kristálysó

Elkészítés:

Az összetevőket gondosan összekeverjük.

 

Paradicsomos vajkrém

 

Hozzávalók:

  • 125 g habosra kikevert vaj
  • 200 g paradicsompüré
  • 1 fej közepes nagyságú hagyma nagyon apróra felkockázva
  • 2-3 közepes nagyságú répa igen finomra lereszelve
  • bors
  • kristálysó

Elkészítés:

Először mixerrel a vajat habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű paradicsompürét, majd a többi összetevőt.

Hamis kenőmájas – vegetáriánus módon, lencséből

Hozzávalók:

  • 200 g lencse
  • 400 ml víz vagy zöldségleves
  • ½ póréhagyma felkarikázva
  • 1 db babérlevél
  • 1-2 ek. mogyoróvaj vagy mandulavaj
  • 5 zsályalevél vagy friss majoránna
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 citrom héja lereszelve
  • 1 csésze pirított napraforgómag
  • 1 ek. méz
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint szójaszósz (tamari), élesztőpehely, bors, kristálysó, szerecsendió

Elkészítés:

A lencsét vízben, illetve a zöldséglevesben póréhagymával és babérlevéllel puhára főzzük. A hagymát a zsályával, illetve a majoránnával olívaolajon üvegesre pirítjuk. Moulinette-ben, illetve botmixerrel a még meleg lencsét mogyoróvajjal, napraforgóval, reszelt citromhéjjal, a még meleg dinsztelt hagymával, vajjal és fűszerekkel finomra pürésítjük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top