nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Marharagu petrezselymes gombóccal

Marharagu petrezselymes gombóccal

A zamatos egytálételek egy egyszerű sütőtálban elkészítve a háziasszonyok igaz barátai. Gyorsan összedobhatók, kiadósak és nagyon finomak!
NLCafé
f Ajánlom


Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús, 5 cm-es darabokra vágva
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma (300 g) durvára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 közepes sárgarépa, durvára vágva
  • 250 ml száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 500 ml marhahúsleves

A petrezselymes gombóchoz:

  • 150 g finomliszt, 2 kávéskanál sütőporral elkeverve
  • 50 g vaj
  • 1 tojás, felverve
  • 20 g reszelt parmezán
  • negyed csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 50 g szárított paradicsom, apróra vágva
  • 60 ml tej

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a légkeveréses sütőt 160 °C-ra.
Forgassuk bele a marhahúst a lisztbe, majd rázzuk le a felesleget. Az olaj felét melegítsük fel egy fazékban, adagonként süssük meg benne a marhahúst aranybarnára.
Melegítsük fel a maradék olajat is, dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Adjuk hozzá a bort, és addig főzzük, amíg a lé háromnegyede elpárolog.
A marhahúst tegyük vissza a fazékba, adjuk hozzá a paradicsompürét és a levest, utána forraljuk fel. Fedjük le, tegyük a sütőbe egy és háromnegyed órára.

Amíg sül a hús, készítsük el a petrezselymes gombócot.
A petrezselymes gombóc elkészítéséhez a lisztet szórjuk egy közepes tálba, majd morzsoljuk bele a vajat. Keverjük hozzá a tojást, a sajtot, a petrezselymet, a paradicsomot, és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk.

Vegyük ki sütőből a húst. Egy evőkanálnyi gombóchalmot rakjunk a ragu tetejére, egymástól kb. 2 cm-es távolságban. Süssük fedő nélkül tovább kb. 20 percig, amíg a gombócok megpirulnak. Ízlés szerint vinaigrette-mártással meglocsolt, vegyes zöldsalátával tálaljuk.

Előkészítési idő:
20 perc.
Főzési idő: 2 óra 30 perc.
Hat adag lesz belőle.

Adagonként: 2370 kJ (567 kcal), 27,1 g zsír (10,4 g telített zsír), 29,1 g szénhidrát, 42,6 g fehérje, 4,7 g rost.

Megosztás Facebookon