nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
3+1 isteni piskótatekercs – szuper tippekkel

3+1 isteni piskótatekercs – szuper tippekkel

Egy piskótatekerccsel nem lehet mellényúlni! Nem kell okleveles fakanálforgatónak lennünk, hogy elkészítsük, és szinte mindenki szereti. A közkedvelt lekváros verzión túl ezerféleképpen variálhatjuk.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral

Használjunk sekély hússütő tepsit vagy 30×40 cm-es süteményestepsit. Kenjük meg a papírt.

2. Vágjuk be a sarkokat

Vágjuk be a papír sarkait, és hajtsuk fel a széleket, hogy alacsony szegélyt képezzen.

3. Verjük fel erősen

A tojásokat és a cukrot addig verjük, míg igazán könnyű és sűrű masszát kapunk. Így lesz belőle könnyű, levegős sütemény. Felverhetjük kézzel is, de elektromos mixerrel alaposabb munkát végezhetünk.

4. Könnyedén távolítsuk el a papírt

Ha a sütemény ragad, kenjük meg a papírt hideg vízzel, hogy könnyebb legyen eltávolítani.

5. Semmi repedés

A süteménytésztát még melegen göngyöljük fel, ha lekvárral vagy gyümölcspürével töltjük meg. Hagyjuk a süteményt kihűlni, mielőtt megtöltenénk, ha vajas vagy tejszínes krémmel töltjük meg.

6. Vastag vagy vékony

Ha hosszú és vékony tekercset szeretnénk, a hosszanti oldalon kezdjük a tekercselést, a papírt használjuk szamárvezetőként. Ha nagyobb, szebb szeleteket szeretnénk, a rövid oldalról göngyöljük.

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

Alexandra Kiadó

2008
Idézett oldalak: 76–78.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon