nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ünnepváró almapuncs

Ünnepváró almapuncs

NLCafé
f Ajánlom

Hozzávalók:

2 db alma
10 dkg szárított füge
2 db lédús narancs
6 dl kékszőlőlé
1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
3-4 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az almát szeleteld fel, a fügét vágd nagyobb darabokra, a narancsot facsard ki. A cukrot alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a szőlőlével és a narancsok levével, majd szórd bele az almadarabkákat és a fügét is, és forrald fel az egészet. Ekkor tedd félre a meleg tűzről hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal kapard le.
Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Az almát és a fügét szűrőlapáttal vedd ki és oszd el a tálalópoharakba, erre öntsd rá a puncsos italt.

Megosztás Facebookon