Gasztro

Napi adventi recept-tipp – mézes-mázas kacsamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet kacsamell
  • só, bors
  • 1 kiskanál fahéj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 2 kiskanál méz

a körethez:

  • 2-3 csésze rizs
  • 5 dkg vaj
  • mag nélküli mandarin
  • kivi és szőlő

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat főzd puhára kevés fahéjjal fűszerezett vízben, majd botturmix segítségével pürésítsd.
A kacsamellek bőrös részét egy éles késsel csíkozd be, és fűszerezd be sóval, borssal.
Egy serpenyőben – a zsírosabb részét alulra téve – kezdd el sütni. Amikor félig megsült, fordítsd át a másik oldalára, és süsd itt is rövid ideig.

Kend rá a szilvapürét, fektesd a húsokat egy kisebb tepsibe, és locsold meg a szaftjával, kend rá a szilvapürét és a mézet. Alufóliával lefedve süsd készre.
Tálald rizzsel és vajban párolt gyümölcsökkel, mandarinnal, kivivel és szőlővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top