Gasztro

Karamellás almatorta

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 22,5 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1,5 dl tej
  • őrölt fahéj
  • vaj
  • 12 vaníliakrémmel töltött mini-képviselőfánk

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojásokat 15 dkg cukorral, adjuk hozzá apránként a tejet, az élesztővel elkevert lisztet és egy teáskanál fahéjat. Hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyra az almákat. Rétegezzük egy 22 cm-es kivajazott tortaformába felváltva az almát és a tésztát, kockázzunk vajat a tetejére, és süssük 180 °C-on másfél óráig.
A maradék cukorból egy evőkanál vízzel készítsünk karamellt, locsoljuk meg vele a torta tetején körberakott fánkokat.

Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top