Gasztro

Karácsonyi muffinok – 5 varázslatos recept

Finomak, illatosak, és egyszerűen nem lehet megunni számtalan variációjukat. Kedvenc süteményeid íze egy receptben, gyorsan elkészíthető formában!

Rövid útmutató a muffin sütéséhez

  • A muffinformát elég kétharmad részig megtölteni, különben szétfolyik, és nem lesz kupola alakú a teteje.
  • A sütőt melegítsd elő.
  • Az üresen maradt muffinformába mindig tölts vizet.
  • A sütés első 15 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.
  • A receptben megadott sütési idő előtt egy-két perccel már végezhetsz tűpróbát; nem mindegyik sütő süt egyformán, valamelyik gyengébb, valamelyik erősebb, típusától és korától függően.
  • A sütés után hagyd a levegőn pihenni a muffint néhány percig, így könnyebben kijön majd a formából.
  • A krém nélküli muffinokat tárold légmentesen záródó dobozban, így sokáig friss marad.
  • A nyers tészta jól fagyasztható: a tésztát töltsd formába, majd tedd a fagyasztóba, amikor megfagyott, vedd ki a formából a fagyos sütit, és a továbbiakban zacskóba átcsomagolva tárold.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top