Gasztro

Krémes tojásrántotta brióságyon, ropogós baconnel

Hozzávalók:

  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 vékony szelet bacon
  • 8 tojás
  • 125 ml tejszín
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • 30 g vaj
  • 4 szelet briós, megpirítva

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillsütőt.
Tegyük a paradicsomot egy tűzálló tálba, majd öntsük rá az olívaolajat. Tegyük mellé a bacont, és süssük meg a grill alatt, egészen addig, amíg a bacon ropogós lesz és a paradicsom héja megfonnyad. Fedjük le, hogy meleg maradjon.
Időközben keverjük össze a tojásokat, a tejszínt és a metélőhagymát egy közepes tálban. Verjük fel óvatosan egy villával.
Melegítsük fel a vajat egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Öntsük rá a tojásos keveréket, várjunk pár másodpercet, majd egy faspatulával óvatosan kaparjuk fel az alját. Süssük lágyra.
Borítsuk be a briósokat a tojásrántottával, a tetejére tegyünk bacont és paradicsomot.

Négy adag lesz belőle.
Adagonként: 52 g zsír (23,9 g telített zsír), 40 g szénhidrát, 37,6 g fehérje, 2,5 g rost, 3226 kJ (771 kcal).
Elkészítési idő: 25 perc.

 

Tipp: legjobb, ha közvetlenül a tálalás előtt készítjük el.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top