Gasztro

Teakenyér szederrel, fehér csokis mascarponekrémmel

Egyél minél több gyümölcsöt – halljuk gyakran a kéretlen jó tanácsot az egészséges élet szószólóitól. Hát együnk! És kössük össze a hasznosat a kellemessel: legyen sok-sok friss gyümölcs... a desszertünkben.

Hozzávalók:

• 220 g vaj
• 150 g cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 220 g liszt
• 250 g friss vagy fagyasztott fekete szeder
• 100 g fehér csoki

A fehér csokis mascarponekrémhez:

• 100 g fehér csoki
• 125 g mascarpone
• 2 kiskanál porcukor

• közepes püspökkenyérforma

Elkészítés:

Robotgéppel verd fel krémes állagúvá a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként keverd hozzá a tojásokat. A fehér csokit mikrosütőben vagy gőz fölött olvaszd fel, hagyd egy picit hűlni, majd keverd a vajas masszába.

A gyümölcsöt szórd meg két evőkanál liszttel, forgasd össze, és fakanál segítségével keverd a masszába.

Melegítsd elő a sütőt úgy 180 fokra.

A püspökkenyérformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, és süsd készre úgy 55-60 perc alatt.

Amikor elkészült, hagyd kihűlni.

A tetejét kend meg a fehér csokoládés mascarponekrémmel.

Ehhez a fehér csokit mikróban olvaszd fel. A mascarponéba keverj 2 kiskanál porcukrot, és add hozzá az olvasztott csokoládét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top