Gasztro

Ananászos csirketeriyaki-nyárs

Tikkasztó hőség kinn és benn. Nem véletlen, hogy a modern kor embere kitalálta a fülledt nyári délutánok grillpartiját. Könnyű fogások, roppanós zöldségek, friss saláták, ízletes öntetek, fűszeres, hirtelensült húsok.

Hozzávalók:

•1 filézett csirkemell,
• friss, érett ananász fele.

Páclé:

• fél kiskanál étolaj,
• 4 evőkanál teriyakiszósz (pl. Kikkomen), de helyettesítheted 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál sherry összekeverésével.
• fél kiskanál méz.

 

A fanyársakat folyó vízzel mosd át. A csirkemellfilét vágd fel vastagabb csíkokra, majd nagyobb kockákra.
A friss ananász héját hámozd meg, belsejét, húsát kockázd fel. Az újhagymát vágd fel nagyobb hasábokra. Keverd össze a zöldséget, a húst és az ananászt, és locsold meg a páclé hozzávalóival.
Készítsd el a nyársat: felváltva tűzd fel rá az ananászt és a húsdarabkákat.
Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tedd rá a nyársakat. Süsd át mindegyik oldalán. Ha szükséges, locsold néha meg a visszamaradt páclével.

Tálald melegen, salátával, roston sütött zöldséggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top