Gasztro

3 frissítő frappét teszteltünk

A nyári finomságok kategória egyik nagy kedvence a gyors, egyszerű frappépor. A piac igyekszik kiszolgálni a keresletet, most három különböző fajtát meg is kóstoltunk!

Először is tisztázni kellene, mi az a frappé. A Wikipédia szerint a görögök találták fel, kivételesen nem az ókorban, hanem a nagyon is konkrét 20. században. A forró görög éjszakákban jólesik egy gyors valami, ebből született meg a nagy ötlet.
Végy egy kis instant kávét! Végy egy kis cukrot és talán még egy kis tejport. Rakd shakerbe, öntsd fel vízzel, és rázd, bébi! Ami lesz a végén belőle, azt jéghidegen kortyolhatod a romantikus, már-már giccses görög tengerparti éjszakában.

Az ötlet nagyüzemi változatának köszönhetjük a forró kávék utáni nyári változatot, a zacsis frappét. Annyi a különbség, hogy a zacskóban található porhoz jéghideg tejet illik keverni, és nem árt kávéhabosítóval rásegíteni, sőt aki igazán hűtené magát, még egy jégkockát is beledobhat. Extrában feldobja némi tejszínhabkupola és egy kevés csokiszósz. Ennél édesebb csábítást a nyár közepén…

A klasszikus – Nescafé

Az instant kávék piacán vezető pozícióban tanyázó Nescafé már régebb óta jelen van a nyári kávéváltozattal. Kellemes ízű, valóban hűsítő ital készülhet a porból. Megfelelően édes, megfelelően kávés. Az egyetlen negatívuma a borsos ára, különösen, hogy idén nyárra megjelent több vetélytárs is.

Nescafé frappé 10 darabos csomagban: 750 forint.

A fapados – Mokate

Az ismeretlen nevű Mokate frappéja kiszerelésben hasonló, ám ízében meg sem közelíti a klasszikust. Az instant kávék kellemetlen fűrészporízét őrzi. Úgyhogy a kellemes, hűs, édes élménytől annyira nagyon messze vagyunk, mint fókabébi az Egyenlítőtől… Hiába a baráti ár, nem éri meg azt sem…

Mokate frappé, 10 darabos kiszerelés: 270 forint.

 

Az idei újdonság – Jacobs

A Jacobs is felzárkózott, idén nyáron már szürcsölhetjük az ő frappéjukat is, amely nem csak az újdonság miatt lett az első számú kedvencünk. Finom, selymes íz, kellemesen édes és jól oldódó. Az ár baráti, ami abszolút megéri a hűvös csábítást!

Jacobs frappé, 10 darabos kiszerelés: 320 forint.

Frappéra fel! Nem csak a görög tengerparton!

Kávé.lap.hu »
Nyár.lap.hu »
Tej.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top