Gasztro

Vega bento

Tartalma:

• zöldséges bulgur

• pirított tofumacik

• almás lilakáposzta-saláta

• pirított szójababcsíra

• csokidarabkás muffin

• mangókockák

A zöldséges bulgurhoz 2 dl bulgurt önts fel 4-5 dl forró vízzel, és lefedve pihentesd úgy 25 percig, amíg megpuhul. Egy evőkanál olajon piríts meg egy fej kockára vágott vöröshagymát, majd dobj rá konzerv-bébisárgarépákat. Fűszerezd zellerlevéllel. Amikor a bulgur megpuhult, csöpögtesd le az esetlegesen benne maradt nedvességtől, és keverd össze a pirított zöldségekkel.

A szójababcsírát egy percre pirítsd meg a zöldség visszamaradt „szaftjában”.

Az almás lilakáposzta-salátához kevés olajon fonnyassz meg egy fej csíkokra vágott lila hagymát, majd szórd rá a gyalult vörös káposztát. Párold néhány percig. Dobj hozzá egy almát gerezdjeire vágva, majd locsold meg a következő keverékkel: 2 evőkanál balzsamecet, 2 kiskanál méz, fél kiskanál mustár, 3 evőkanál olívaolaj.

 

A pirított tofumacikhoz vágj kb. egycentis csíkokat a tofukockából, és macifigurával szúrd ki. Pácold citromlé-szójaszósz egyenlő arányú keverékében, majd egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán süsd át.

A csokidarabkás muffinhoz keverj össze 2 pohár (egyenként 2 decis) lisztet, egy kiskanál sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálban keverj egy doboz joghurthoz két tojást, 1 dl olajat és ¾ pohár barna cukrot, majd elegyítsd össze a két masszát. Szórj bele étcsokipasztillákat, és kanalazd papírkosárral bélelt muffinsütőbe. Előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül. 12 darab lesz belőle.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top