Gasztro

Grillezett csirke korianderrel és csilivel

Hozzávalók:

• 6 csirkecombfilé (700 g) félbevágva

A koriander-csili mártáshoz:

• 8 mogyoróhagyma, durvára vágva
• 2 teáskanál fokhagymakrém
• 1 teáskanál zúzott piros csili
• 1 csokor friss korianderlevél
• 1 teáskanál cukor
• 1 evőkanál halszósz
• 60 ml zöldcitromlé

A csicseriborsó-salátához

• 2 × 300 g konzerv-csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
• 2 közepes paradicsom (150 g), durvára vágva
• 2 mogyoróhagyma, finomra vágva
• 2 evőkanál zöldcitromlé
• 1 csokor friss korianderlevél
• 1 evőkanál olívaolaj







Grillserpenyőben süssük majdnem készre a csirkét kisebb adagokban, majd kenjük meg a húsokat a koriander-csili mártás felével, és süssük további öt percig, amíg teljesen átsül. Az így elkészített húst a maradék mártással meglocsolva, csicseriborsó-salátával körítve tálaljuk.

A mártás elkészítéséhez aprítógépben vágjuk finomra a hagymát, a fokhagymát, a csilit, a koriandert, és keverjük hozzá a cukrot, a halszószt, végül a zöldcitromlét is. A saláta elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze
a hozzávalókat.

Négy adag lesz belőle.
Adagonként 16,7 g zsírt,
1246 kJ (298 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.










Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák


Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket.
Kiadja: Aréna 2000
Még többet a kiadványról! Katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top