nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Almás charlotte

Almás charlotte

NLCafé
f Ajánlom

Hozzávalók:





• 4 dkg mazsola
• 3 evőkanál almabor
• 3 evőkanál méz
• 1,5 kg alma
• 15 dkg vaj
• fél kávéskanál őrölt fahéj
• 2 evőkanál sárgabaracklekvár
• 4 briós
• 1 dkg mandulaforgács



Elkészítése:

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mazsolát és a bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakjuk a kivajazott formát, a szélekre tesszük a szeleteket. Középen a kompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formából hideg tálra borítjuk, és mandulaforgáccsal díszítjük.


Variáció

Briós helyett kalácsot is használhatunk.
Vaníliás madártejet kínálhatunk mellé.






Készítsd el a többi változatot is!

Csokis charlotte »
Epres-mandulás charlotte »
Kávés charlotte »
Tejszínkrémes-mandulás charlotte »Körtés charlotte »


Megosztás Facebookon