Gasztro

Szederszörp nyersen





Hozzávalók:

• 1 kg szeder
• kb. 2 kg cukor
• 1 dkg borkősav
• 1,5 l víz
• késhegynyi nátrium-benzoát


Elkészítése:

A nagyon érett szedret 1,5 l vízben jól összedolgozzuk. Hozzátesszük a borkősavat és a nátrium-benzoátot. 24 órán át állni hagyjuk. Vásznon átcsepegtetjük, és hozzákeverjük a cukrot. 1-2 napig ismét állni hagyjuk, néhányszor kevergetjük. Üvegekbe töltjük, lezárva, hűvös helyen tartjuk. A szörp szép sötét, lilás színű. Vízzel hígítva ihatjuk, teába is finom, de még sütit is színezhetünk vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top