Gasztro

Dupla borsóleves füstölt oldalassal és bajor burgonya

A levesek kedvelõi miért ne keverhetnék a két mûfajt: a sárgát és a zöldet? Ne féljünk a plusz kilóktól, egy kimerítõ hét vége felé, igazán beiktathatunk egy diéta mentes napot.




Dupla borsóleves füstölt oldalassal






Hozzávalók

25-25 dkg sárgaborsó és mirelit zöldborsó
40 dkg főtt-füstölt oldalas
3 l húsleves
1 kis fej vöröshagyma
majoránna
őrölt bors, só, vaj


Elkészítése:

A sárgaborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd leszűrjük. A leveslében a zöldborsót és az oldalast puhára főzzük, majd leszűrjük, és a húst meg a borsót melegen tartjuk. A sárgaborsóra ráöntjük a főzőlét, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a hagymát, és puhára főzzük. A puha sárgaborsót botmixerrel pürésítjük vagy áttörjük, és visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, beletesszük a zöldborsót, a kisebb darabokra vágott húst, és összeforraljuk. Színes paprikakockákkal megszórva tálaljuk.





741 kcal (3113 kJ)/adag


Bajor burgonya






Hozzávalók


• 600 g burgonya
• 200 g főtt házisonka
• 1,5 dl tejföl
• 2 db tojássárgája
• 60 g vaj vagy margarin
• 0,5 dl tejszín
• só, őrölt bors


Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített burgonyát és a sonkát. Tűzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a keveréket beleöntjük, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Önálló ételként vagy köretként adhatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top