Gasztro

Fokhagymakrémleves és csõben sült makaróni

A fokhagymakrémleves igazi ínyenc fogás, és ráadásul kifejezetten egészséges is. Kísérjük sült makarónival és a siker garantált lesz. Jó étvágyat!

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók

• 50 g vöröshagyma
• 50 g fokhagyma
• 30 g vaj
• 1 db tojássárgája
• 1 dl tejszín
• 1/2 csomó snidling
• 2 db zsemle
• 50 g reszelt sajt
• só, őrölt fehér bors

Elkészítése

Az alapanyagokat megtisztítjuk, a zsemlét felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, felengedjük vízzel vagy húslevessel, sózzuk, borsozzuk és lassú forralással az anyagokat megfőzzük. Amíg a leves fő, elkészítjük a legírt – tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel , valamint a zsemleszeleteket enyhén megpirítjuk, rászórjuk a reszelt sajtot, félretesszük.

Ha a leves megfőtt, szitán áttörjük vagy turmixgépben egyneműsítjük, és a citromlevesnél leírtak szerint legírozzuk.
A sajttal megszórt zsemleszeleteket előmelegített sütőbe vagy mikróba tesszük annyi ideig, amíg a sajt ráolvad. A levest csészébe merjük – tetejét megszórhatjuk finomra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel, és a sajtos zsemlével melegen tálaljuk.

Csőben sült makaróni

Hozzávalók:

• 40 dkg makarónitészta
• 10 dkg füstölt szalonna
• 3 kanál olívaolaj
• 15-20 dkg sajt
• 2 pohár tejföl
• 2 tojás
• fehérbors, majoranna


Elkészítése:

A tésztát bő vízben kifőzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A reszelt sajtot, a tojásokat, a tejfölt, a kefirt ízesítjük fehér borssal, és összekeverjük. A kihűlt tésztára öntjük. A szalonnát kisütjük, és ezt is ráöntjük a tésztára az olajjal együtt. Jól megkeverjük, és kiolajozott tepsibe borítjuk. Tetejére szórunk egy kis reszelt sajtot, pár csík bacon szalonnát teszünk rá. Forró sütőben pirosra sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top