Gasztro

Zsemle otthon

Képzelj el egy hétvégi békés reggelit, amihez te sütötted a zsemlét. Illatozva gõzölög az asztalon, szinte beissza az olvadó vajat. Biztos lesz ott még más is olyan, aki olvad...





Hozzávalók:

• 45 dkg liszt
• 1 tk só
• ½ kocka élesztő
• 25 dkg író


Elkészítése:

Keverjük össze a sót és a lisztet, valamint az írót és az élesztőt. Keverjük össze és dagasszuk egyenletes állagú tésztává. Takarjuk le egy ruhával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a még egyszer átdagasztott tésztát osszuk el 10 részre. Formáljunk belőle golyókat, és tegyük a tepsibe. Jó messzire tegyük egymástó a tésztagolyóbisokat, mert meg fognak nőni! Hagyjuk őket 15 percig kelni, majd vágjuk kicsit be a tetejüket. Kenjük meg tejjel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top