Gasztro

Zöldségleves garnélával, ananászos palacsintatorta

Egy egyszerû zöldséglevest is tehetünk különlegessé egy szokatlan levesbetétettel, hát még, ha ez a vágykeltõ tulajdonságairól ismert garnélarák!



Zöldségleves garnélával






Hozzávalók:


• 3 sárgarépa
• 2 burgonya
• 20-20 dkg karfiol, zöldbab és garnélarák
• 4 retek
• 10 dkg zöldborsó
• 5-5 dkg spenót és vaj
• 2-2 dl tej és tejszín
• 1 tojássárgája
• 2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
• KNORR Delikát Extra Ételízesítő
• őrölt bors



A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
415 kcal (1743 kJ)/adag

Tipp
Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.


Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók (6 személyre):





a tésztához:
• 10 dkg liszt
• 7,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 6 tojás
• 7,5 dkg vaj
• 1,5 dl tej
• 2 evőkanál vaníliáscukor

a szószhoz:
• 1 ananászkonzerv (darabolt)
• 2,5 dl víz
• 20 dkg cukor
• 1 citrom

a tetejére:
• ananászkockák
• mentalevél


Elkészítése:

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot, és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.


Jó tanács
Csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el az ananászos szószt!





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top