Gasztro

Limonádék

Általában háromféle limonádét készítenek: alkoholmentest, mérsékelt alkoholtartalmút és borral készült limonádét, melyeket forrón, vagy hidegen fogyasztanak.




A limonádék a legüdítőbb és legkedveltebb italok közé tartoznak. Elnevezésük a citrom olasz nevéből (limone) származik.

Ne csak kellemes ízükre, hanem tetszetős külsejükre is törekedjünk. Ízüket különféle adalékokkal tehetjük változatossá, kiegészíthetjük például gyümölcslevekkel, díszítésül citrom- vagy narancskorongot használhatunk.

A legízletesebb limonádékat a málnalé citromlével, a málnalé ribiszkelével, a citromlé pedig szamócalével adja. Készítésekor a hígításhoz hűtött ivóvizet vagy szódavizet (ásványvizet) használjunk.





Kiváló limonádét készíthetünk ízesített cukorszörpökből is, és így rengetegféle ízhatást érhetünk el. Az ily módon készült italokat csekély mértékben tanácsos édesíteni, mert ha nagyon édesre készítjük, nem oltják a szomjúságot. Felszolgálás előtt mindenképpen hűtsük le az italt, a pohárba jégkockákat is rakhatunk, és ne feledkezzünk meg a szívószálról sem. A limonádékat rövid szárú magas poharakba vagy talp nélküli poharakba töltsük, melyeket szeletre vágott, porcukorral behintett citrommal vagy naranccsal díszíthetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top