Gasztro

Barackkrémleves és currys pulykaragu

Hétvégi menünk egy könnyû ebéd: barackkrémleves és currys pulykaragu.





Barackkrémleves

Hozzávalók


  • 1 kg barack
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl baracklikőr
  • vanilíáscukor, csipet só, citrom


    Elkészítés

    A barackot felszeleteljük, gyengén cukrozott vízben fél citrom levével, csipet sóval ízesítve felforraljuk. Tejszínes habarással sűrítjük (lisztet esetleg fél zacskó vanilíapudingport is elkeverhetünk benne), kézi turmixszal krémesre keverjük. Jól lehűtve, hideg csészében, mentalevéllel díszítve tálaljuk.






    Currys pulykaragu








    Hozzávalók

  • 400 g pulykamell filé vagy comb
  • 80 g vöröshagyma
  • 5 cl étolaj
  • 20 g curry por
  • citromlé ízlés szerint

  • 20 g burgonyakeményítő vagy liszt


    Elkészítés

    A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A pulykahúst kockára daraboljuk. Az olajban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a leveskockát és meghintjük a curry porral. A lángra visszahelyezve beletesszük a húst, elkeverjük és kellő mennyiségű folyadékot adva hozzá fedő alatt puhára pároljuk. A párolóléből kiveszünk és simára keverjük benne a burgonyakeményítőt, amelyet a raguhoz adva ismét átforralunk. Citromlével, ha szükséges sóval vagy éppen curry porral utána ízesítjük. Köretként párolt rizst adjunk és valamilyen salátát.


  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top