Gasztro

Erdei változatok

Feketeerdõ lekvár és pikáns ribizlidzsem a menü a pikniken. Ha kinyitod az üveget, érzed a természet illatát, esetleg csokival körítve.





Feketeerdő lekvár

Hozzávalók:

• 1000 g meggy (előkészítve mérjük le)
• 1 tasak Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntet
• 250 ml víz
• 50 ml cseresznyepálinka
• 500 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1


Előkészítés:

A meggy szárát eltávolítjuk, majd a megmosott, kimagozott gyümölcsből 1000 g-ot kimérünk. A csokoládéöntetet elkészíthetjük a Desszertöntet és 250 ml víz segítségével a tasakon található leírás alapján. (Fontos: tej helyett vízzel készítsük!) Végül kimérjük az 50 ml cseresznyepálinkát.


Elkészítés:

A meggyet enyhén turmixoljuk, hozzáadjuk a csokoládéöntetet és a pálinkát, majd egy főzőedénybe tesszük. A cukrot a Zseléfix-szel elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet kevergetve, nagy lángon felforraljuk, állandó keverés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A tűzről levesszük, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk.


Tipp:

A Feketeerdő lekvárhoz használhatunk bármilyen készen kapható folyékony csokoládéöntetet is (250 ml), esetleg olvasztott csokoládét, pl. 1 tasak Dr. Oetker ét Tortabevonóból (100 g).
Ha a lekvárhoz a tejberizst is szeretné elkészíteni, használja a Dr. Oetker Tejberizsek valamelyikét.


Pikáns ribizlidzsem

Hozzávalók:

• 600 g piros ribizli vagy málna
• 300 g grapefruit- vagy vérnarancsgerezd (mindkettőt előkészítve mérjük le)
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix 1:1
• 700 g cukor


Előkészítés:

A ribizlit vagy a málnát megmossuk és lecsöpögtetjük. A leszemezett gyümölcsből 600 g-ot kimérünk. A grapefruitot vagy vérnarancsot meghámozzuk, a fehér részét is eltávolítjuk és a gerezdekből kimérünk 300 g-ot.


Elkészítés:

A gyümölcsöket enyhén turmixoljuk. A Zseléfixet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsöt és az egészet egy főzőedényben jól elkeverjük. Az elegyet keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, állandó keverés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük és jól lezárjuk.

Tipp:

A Pikáns Ribizlidzsemnél a megadott gyümölcsfajtákat ízlés szerint variálhatjuk.
Akik nem szeretik a grapefruit kissé kesernyés ízét, válasszák inkább a narancsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top