Gasztro

Tonhalas-pórés makaróni

Tudjuk, mennyire egészségesek a halak, mégsem fogyasztunk eleget belõlük. A piros gyümölcsös ételek gazdag választéka mellé ezért májusi számunkban különleges salátákat és halételeket is ajánlunk - most éppen tonhalból. Ezek közül talán a tonhalas-pórés makaróni elkészítése a legegyszerûbb.





Hozzávalók:


30 dkg tonhal
40 dkg makaróni
20 dkg reszelt ementáli sajt
4 póréhagyma
4 dkg vaj
3 evőkanál olaj
1,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
őrölt bors



A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.


858 kcal (3604 kJ)/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top