Gasztro

Mivel kínáljuk a kávét?

Ha már elõállítottad a finoman illatozó kávét, az sem mindegy, mit teszel bele. Vannak nyelvek, ahol külön szavak vannak a kávé ízesítésére. Görögül pl. egy-egy szóval kifejezheted: cukor nélkül, kevés vagy sok cukorral.




Sokféle íz illik a kávéhoz. A legelterjedtebb a tej és a tejszín. A tejben levő anyagok csökkentik a kávé savtartalamát, így még jobban érvényesül a kávé kivételesen finom zamata.

Cukrot a tej stabilizáló hatása miatt tesznek a kávéba, valamint értelemszerűen azért is, hogy elvegyék a kesernyés ízt. Használhatunk finomított kristálycukrot vagy nem finomított nádcukrot is.





Bármilyen csokoládé, fajtától függetlenül elsőrangú kísérője lehet a kávénak. Az italba tehetünk olvasztott csokoládét vagy a tetejét meghinthetjük kakaóporral, apró csokoládé-forgácsokkal. Ízesíthetjük a kávénkat vaníliával vagy fahéjjal is.

Desszertkávét úgy készíthetünk, ha különféle esszenciákat keverünk az italba, amelyek gyümölcs-, mogyoró-, vagy éppen dióízt kölcsönöznek a kávénak. Mivel az ízlések különböznek, nincs szabály arra, miből mennyit adjunk a kávéitalhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top