Gasztro

Mazsolás-konyakos kávé

Íme bizonyíték, hogy mi minden illik a kávéhoz. Mazsola és konyak, ezek pl. tökéletes kiegészítõk a kesernyés ízvarázshoz.





Hozzávalók 4 adaghoz:


• 125 ml tejszín
• 1 evőkanál barna cukor
• 4 cl mazsolás konyak
• 4 csésze forró kávé



Elkészítése:

A tejszínt a cukorral nagyon keményre felverjük. A csészéket forró vízzel kiöblítjük, majd beleöntjük a mazsolás konyakot. Hozzáadjuk a forró kávét, és jól összekeverjük. A tetejére óvatosan ráhalmozzuk a tejszínhabot, és néhány szem konyakos mazsolával díszítjük.
(Ha nincs mazsolás konyakunk, két púpozott kávéskanál mazsolát egy éjszakán át konyakban áztatunk egy kevés barnacukorral, csipetnyi szegfűszeggel és fahéjjal.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top