Gasztro

Lengyel palacsinta (placuszki)

Palacsinta lengyelül, élesztõvel és almával. Lengyel-magyar két jóbarát jeligével ezt is próbáld ki.





Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 2 tojás
• 2 dl tej
• 1 kávéskanál élesztőpor
• 2 alma
• 3 evőkanál cukor
• csipetnyi só

a sütéshez: vaj


Elkészítése:

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen cukorral megszórva tálaljuk.


Jó tanács
Az almákkal gyorsan dolgozzunk, hogy ne barnuljanak meg!

351 kcal (1476 kJ)/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top