Gasztro

Flambírozott körtés palacsintabatyuk

Lángoló csoda körtével. Csavard batyuba a gyümölcsöt, és gyújtsd fel egész bátran. Elõtte persze kapcsold le a villanyt! Így aztán nem csak finom, de látványos is!

Hozzávalók (6 személyre):





• 20 dkg liszt
• 5 dl tej
• 2 dl víz
• 5 tojás
• 10-10 dkg cukor és vaj
• csipetnyi só
• fél citrom

a körethez:

• 1 doboz körtebefőtt
• 6 evőkanál sárgabaracklekvár

a flambírozáshoz:

• 1 üveg körtepálinka


Elkészítése:

A tésztához a lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tejet és a vizet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A tojássárgákat kevés masszával elkeverjük, majd ezt az egész tésztához adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, a sót, az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a tésztába keverjük.

A körtéket lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk. A masszából palacsintákat sütünk, lekvárral mindegyiket megkenjük, és a körtekockákkal megszórjuk. Mindegyikből kis batyut formázunk, és fogvájóval megtűzzük. Kivajazott sütőlapra tesszük, porcukorral megszórjuk, és meleg sütőben átsütjük. Tálaláskor a pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).


Jó tudni
Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a tojást és a vajat, sokkal finomabb, lágyabb tésztát kapunk.


Variáció
Friss körtével is készíthetjük. Akkor a körtéket meghámozzuk, és cukorszirupban félpuhára főzzük.

529 kcal
(2255kJ)/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top