Gasztro

Kókuszos szélmalom

Don Quijote megpróbálta legyõzni a szélmalmot, óriásnak nézve azt. Aztán elég rosszul járt. Ezek a kis malmok igazán nem fenyegetõek, de ha mégis berezelnél, gyorsan edd meg õket.

















Hozzávalók

(kb. 50 darabhoz)







Kattints a képre!
Tészta:
• 150 g liszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 60 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 tojássárgája (közepes tojásból)
• 80 g margarin
• 1 evőkanál hideg víz

Töltelék:
• 1 tojásfehérje (közepes tojásból)
• 50 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 50 g kókuszreszelék

Ezenkívül:
• kevés Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor


Elkészítése:





Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát megfelezzük, és mindkét részt egy kb. 23 x 23 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd kis négyzetekre (4,5 x 4,5 cm) vágjuk. A kis négyzeteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és egy éles késsel a sarkokat kb. 1 cm hosszan bevágjuk.

Töltelék: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukorban elvegyítjük a vanillincukrot és keverés közben a habhoz adagoljuk, amíg a habban a vágási felület látható marad. Végül a kókuszreszeléket keverjük rövid ideig a masszába. Két teáskanál segítségével fél teáskanálnyi adagokat helyezünk a tésztanégyzetek közepébe. Ezután minden második sarkot a habra hajtjuk, kicsit rányomkodjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc





Sütés után a süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kevés porcukorral megszórjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top