Gasztro

Fokhagymás melegszendvics

A fokhagyma régóta híres gyógyhatásáról. És ha nem zavar átható illata, vendégváró-alapanyagnak is remek.





Hozzávalók:

• 20 dkg vaj
• 1 közepes fej fokhagyma
• só, szurokfű
• kenyér
• sajt


Elkészítése:

20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel. (Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.) A szükséges mennyiségű friss fehér vagy Graham–kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal. Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul. Melegen, teával tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top