Gasztro

Tokaji borban párolt borjúragu

Igazán különleges recept, de ne riasszon el! Ha ínyenc vagy, biztosan ízleni fog ez az étel, és nem is nehéz elkészíteni. Kápráztasd el vendégeidet egy emlékezetes lakomával!

Hozzávalók


  • 600 g borjú apróhús (lapocka)
  • 2 dl tokaji bor
  • 40 g vaj
  • 100 g szőlő
  • só, őrölt fehér bors

    Elkészítése


    A húst megmossuk és 1×1 cm-es kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk és a húst hozzáadva addig pirítjuk, amíg a levét el nem fővi. Ekkor sózzuk, borsozzuk és a bort hozzáöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és összeforraljuk. Köretként párolt rizst adjunk valamilyen idénysalátával.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top