Gasztro

Szalonnás rösti

A rösti nem más, mint megfõzött, áttört és megsütött krumplis lepény, amelyet szalonnával, fûszerekkel, sajttal ízesíthetünk. Csodás íze mellett a háziasszonyok számára az is nagyszerû benne, hogy akár maradékokból is elkészíthetõ, és milyen jólesik egy kiadós erdei séta vagy síelés után!






Hozzávalók


60 dkg főtt krumpli
2 szelet baconszalonna
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál olaj



Meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük a burgonyát, majd megsózzuk, és jól összekeverjük. 2 evőkanál olajjal kikenjük a teflonsütőt, belerakjuk a krumplit, jól összenyomjuk, lefedjük, és kislángon 15 percig sütjük. Tányérra borítjuk, a maradék olajat is a sütőbe tesszük, és visszacsúsztatjuk a krumplilángost, a sületlen felével lefelé, majd azt is 15 percig sütjük, ugyancsak lefedve. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát a lángosra, meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre sütőbe toljuk, amíg a sajt megpirul.
273 kcal (1149 kJ)/adag






További receptek a Fakanál januári számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top