Gasztro

Kolbászos omlett zöldfûszerekkel

Az omlett egyike a legegyszerûbb, mégis a legváltozatosabban elkészíthetõ ételeknek. Kolbászos változata pedig természetesen a magyaros étkek hangulatát idézi. A kolbászt helyettesíthetjük párolt gombával, cukkinival, kukoricával is.





Hozzávalók

8 tojás
néhány szál petrezselyem és snidling
1 szál parasztkolbász
3 dkg vaj
őrölt bors



Két külön tálban 4-4 tojást sóval és borssal ízesítve felverünk. A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a harmadát félretesszük, a többit egyenletesen elosztva, a tojásokba keverjük. A kolbászt felkarikázzuk, és a vaj felében megsütjük. Közben két másik serpenyőben omlettet sütünk a tojásadagokból. Az egyik omlettre tesszük a kolbászkarikákat, és a másik omlettel befedjük. A maradék zöldfűszerrel megszórva, forrón tálaljuk.
445 kcal (1869 kJ)/adag






További receptek a Fakanál januári számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top