Gasztro

Szilvakocka

Ha õsszel kibírtad, és nem etted meg az összes szilvát, hanem elõrelátó voltál, és megszárítottad, akkor nincs gond. Egyébként meg kell venned. Hiszen ez egy kötelezõen finom süti.


















Hozzávalók:
(kb. 50 darabhoz)

Tészta:






Kattints a képre!
• 200 g kimagozott szárított szilva
• 50 ml rum
• 100 g vaj vagy margarin
• 80 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 2 tojás (közepes méretű)
• 150 g liszt
• 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 100 g aprított mandula

Máz:
• 2-3 evőkanál rum
• 80 g porcukor
• 15 g vaj vagy margarin


Elkészítése:





Tészta:
A szilvát kis kockákra vágjuk, és éjszakára rumba áztatjuk. A vajat konyhai robotgéppel habosra verjük, kis adagokban hozzákeverjük a cukrot és a vanillincukrot, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. Mindkét tojást egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk, a legalacsonyabb fokozaton jól elkeverjük. Végül a szilvakockákat és a mandulát is belekeverjük. A tésztát egy kizsírozott tepsi (40 x 30 cm) felébe öntjük és egy többszörösen összehajtott alufóliával bekerítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.





Máz:
A porcukrot a rummal és a felolvasztott margarinnal simára keverjük, a süteményre kenjük és kis darab szárított szilvával díszítjük. A máz megszilárdulása után 3,5 x 3,5 cm-es darabokra vágjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top