Gasztro

Mandulás harapnivaló

Ismét egy aprósütemény, de ez is a megunhatatlan fajtából. Ügyesen elosztottuk a szükséges hozzávalókat, így mindet érdemes megsütni. Ebben például mandula van.

















Hozzávalók:

(kb. 150 darabhoz)

Tészta:






Kattints a képre!
• 300 g liszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 1 tasak Dr. Oetker Vaníliapuding
• 125 g barnacukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 200 g margarin vagy vaj
• 1 tojásfehérje (közepes tojásból)

Ezenkívül:
• 1 tojássárgája (közepes tojásból)
• 3 evőkanál tej
• 50 g szeletelt vagy darabolt mandula
• kevés barnacukor






Elkészítése:


Tészta: A lisztben elkeverjük a sütőport, egy keverőtálba szitáljuk, és hozzákeverjük a pudingport. A többi hozzávalót is belekeverjük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Ha ragad a tészta, tekerjük be fóliába, és tegyük egy ideig hideg helyre. A tésztát több darabban kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk (közben a többi tésztát a hidegben hagyjuk), és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. A motívumokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a tejben elkevert tojássárgával megkenjük, tetszés szerint mandulával és barnacukorral meghintjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 9 perc





Sütés után a sütiket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top