Gasztro

Kókuszos pralinék

Botrányosan édes csábítás. Egy dolog vigasztaljon: amíg elkészítetted, kalóriát égettél. Add meg magad a kísértésnek!



















Hozzávalók







Kattints a képre!
(kb. 70 darabhoz)

Canache krém:
• 300 g tejcsokoládé
• 30 g vaj
• 125 ml tejszín
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 25 g kókuszzsír vagy margarin
• 4 evőkanál kókuszlikőr

Ezenkívül:
• 2 evőkanál kókuszreszelék






Elkészítése:


Canache: A csokoládét felaprítjuk. A vajat a tejszínnel és a vanillincukorral egy kis edényben felforraljuk, az edényt levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kókuszzsírt és a csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Legvégül a kókuszlikőrt is beleöntjük. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük (ennél tovább ne hűtsük, különben nem tudjuk felverni).





A kihűlt masszát konyhai robotgéppel felhabosítjuk, és egy nyomózsákba töltjük (ha nincs nyomózsákunk, töltsük a krémet egy nejlon zacskóba és vágjuk ki az egyik sarkát) és csillagfejjel papírkosárkákba töltjük. Ízlés szerint kókuszreszelékkel díszítjük.







Canache-krém


A kifejezés alatt egy olyan krémet értünk, melynek fő összetevője a tejszín és a csokoládé valamilyen fajtája. A csokoládé részaránya szerint lesz a krém kenhető vagy szilárd. A canache krémet pralinék, torták töltésére és desszertek elkészítéséhez használják. Íze a csokoládé fajtájától (tejcsokoládé, étcsokoládé, fehér csokoládé) és a hozzáadott aromáktól (vanília, narancs, rum, mandula) függ. De megbolondíthatjuk kevés alkohollal is (likőr, whiskey, pálinka).




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top