Gasztro

Csokis-diós kiflik

Fogyókúrázóknak bûnözéshez, gyerekeknek ajándékváráshoz, szomszédoknak kóstolónak, szingliknek felvágáshoz. Sokoldalú, ugye?


















Hozzávalók:








Kattints a képre!
Tészta:
• 200 g liszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 10 g kakaó
• 100 g őrölt dióbél
• 125 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 csapott teáskanál fahéj
• 1 tojás (közepes méretű)
• 125 g vaj vagy margarin

Ezenkívül:
• 100 g fehér csokoládé


Elkészítése:





Tészta:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és a kakaót, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerjük, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, és mindegyik részt kb. 24 cm hosszú hengerré formázzuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. (A többi tésztát eközben továbbra is hideg helyen tároljuk.) A kis darabokból 6 cm hosszú kifliket formálunk és egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
 
Alsó és felső sütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A süteményeket a papírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A csokoládét felaprítjuk és vízfürdőben felolvasztjuk, egy papírtölcsérbe töltjük, és ezzel díszítjük a kifliket.





DIABETIKUSOKNAK:

A 125 g cukrot diabetikus édesítőszerrel helyettesítjük, a Vanillincukrot elhagyjuk. A fehér csokoládét diabetikus étcsokoládéval helyettesítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top