Gasztro

Töltött körte

Párosítsunk össze néhány finomságot, lepjük meg õket egymással, õk pedig ellenállhatatlan ízkombinációjukkal fognak meglepni minket!













Töltött körte






Hozzávalók:


• 4 nagy körte
• 1 nagy csésze Nutella
• 10 dkg darált mogyoró
• 5 szem szegfűszeg
• 2 evőkanál cukor
• 1 evőkanál citromlé
• 10 dkg túró
• 2 evőkanál porcukor
• 1 késhegynyi őrölt fahéj


Elkészítése

A körtéket félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és szegfűszeges, cukros, citromos vízben néhány percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Közben a túrót kikeverjük fahéjjal, a porcukorral és a Nutellával. A kikevert krémmel megtöltjük a fél körtéket, és a tetejüket darált mogyoróval megszórjuk.


Rakott piskótafalatkák

Hozzávalók:

• 50 dkg piskótatallér
• 1 pohár Nutella
• 4 evőkanál Mascarpone sajtkrém
• apró gyümölcs szemek


Elkészítése

A piskóta tallér egyik felét megkenjük Nutellával, és két-két tallért összeragasztunk (szobahőmérsékletű Nutellával dolgozzunk, majd az összerakott tallérokat tegyük hűtőbe megdermedni). A Nutellát kikeverjük a Mascarpone sajtkrémmel és nyomózsákba töltve a falatkák tetejére rózsákat nyomunk. Apró gyümölcs szemekkel díszítjük, és kávé mellé kínáljuk.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top