Gasztro

Mogyorókrémes piskótatekercs

Tekeredik, csavarodik, és benne van a zamatos mogyorókrém. Jól hangzik, még jobban néz ki, de leginkább finom.

















Mogyorókrémes piskótatekercs


Hozzávalók:

• 1 kész piskótatekercs
• 350 g Nutella
• friss piros gyümölcsök
• tejszínhab


Elkészítése

A piskótát kitekerve megkenjük szobahőmérsékletű Nutella mogyorókrémmel, és visszatekerjük. Hűtőbe tesszük, és amikor jó hideg, kívülről is bekenjük Nutellával. Így a mogyorókrém nem csurog le róla. Megdermesztjük, desszert-tálra tesszük, körberakjuk a friss piros gyümölcsökkel, és az egészet ízlésesen tejszínhabbal díszítjük.



Mogyorós joghurtkrém

Hozzávalók:

• 5 dl joghurt
• 200 g Nutella
• 2,5 dl áttört idénygyümölcs
• 1 evőkanál zselatin


Elkészítése

A joghurtot elkeverjük a Nutellával és a gyümölcshússal. A zselatint feloldjuk egy kevés langyos vízben, hozzákeverjük és egy kis őzgerinc formába töltjük. Mélyhűtőben megdermesztjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, és a krémet kiborítjuk, majd a félretett gyümölcscsel díszítjük.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top