Gasztro

Nugátos ananászos süti

Finom, látványos téli sütemény. Ha pedig eltántorítana a kalóriatartalom, még mindig gondolhatsz arra, hogy az ananász kiváló zsírégetõ!










Hozzávalók:


Feltét:
• 1 konzerv ananászszelet (lecsöpögtetve: 490 g)
• 2 tasak Dr. Oetker Puding vaníliaízű
• 80 g cukor
• 750 ml (3/4 l) tej
• 2 pohár tejföl (20% -os)






Kattints a képre!

Tészta:
• 100 g nugátcsokoládé
• 200 g liszt
• 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 csipet só
• 4 tojás (közepes méretű)
• 150 g margarin vagy vaj
• 75 g kis étcsokidarabka

Ezenkívül:
• 50 g nugátcsokoládé
• 25 g kis étcsokidarabka


Elkészítés:

Az ananászszeleteket egy szitában lecsöpögtetjük. A pudingporokból cukorral, de csak 750 ml tejjel a tasakon található leírás szerint pudingot főzünk. Hozzákeverjük a tejfölt és a pudingot hagyjuk kicsit lehűlni.
A csokoládét felaprítjuk és vízfürdőben felolvasztjuk. A liszben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. A maradék hozzávalót is a csokidarabkák kivételével a tálba helyezzük és egy kézi robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Végül hozzákeverjük a csokidarabkákat is. A tésztát egy tepsibe (40 x 30 cm) öntjük és elegyengetjük. A még meleg pudingot rákenjük és az ananászszeletekkel dekoratívan díszítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (nem előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A nugátcsokoládét felaprítjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. Egy tölcsérbe öntjük és ezzel díszítjük a süteményt. Végül megszórjuk csokidarabkával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top