Gasztro

Körtés cappuccino-tekercs

Ebéd utáni felélénkülés? Unod a csésze feketét? Itt van ez a mennyei körtés süti, amiben van egy kis kávé, hogy felébredj!










Hozzávalók:








Kattints a képre!
Töltelék:
• 175 g étcsokoládé
• 400 g tejszín
• 25 g (kb. 4 csapott evőkanál) cappuccinopor
• 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Körte:
• 2 érett körte (kb. 300 g)
• 100 ml fehérbor vagy víz
• 25 g cukor
• egy fél citrom leve
• 1 fahéjrúd
 
Tészta:
• 4 tojás (közepes méretű)
• 1 tojássárgája
• 80 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 60 g liszt
• 20 g kakaópor
• 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:
• 25 g étcsokoládé
• kevés porcukor


Elkészítés:

A csokoládét felaprítjuk. A tejszínt egy edényben felforraljuk, a csokoládét és a cappuccinoport egy habverő segítségével jól elkeverjük benne, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, és kiszedjük a magházat. Egy negyedet vékonyabb szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk. A bort vagy a vizet a cukorral, a citromlével és a fahéjrúddal összekeverjük, és kb. 5 percig pároljuk benne a körtét. Egy szitában hagyjuk jól lecsöpögni, a szeleteket félretesszük a díszítéshez.

A tojást és a tojásfehérjét egy keverőedényben kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton egy percig verjük, amíg habos nem lesz. A cukorban elkeverjük a vanillincukrot, és a tojáshoz adjuk, majd újabb 2 percig verjük. A lisztben elvegyítjük a kakóport és a sütőport, és a masszához szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Kivajazott tepsit (40 x 30 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük és azonnal megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A tésztát sütés után egy cukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, hagyjuk kihűlni és csak utána távolítjuk el óvatosan a megsütött papírt.
A hideg cappuccinó-krémet a habfixálóval kemény habbá verjük, egyenletesen a piskótalapra kenjük úgy, hogy a hosszabbik oldal szélén 1 cm-t szabadon hagyunk. A körtekockákat beleszórjuk. A tésztát a hosszú oldalával feltekerjük, és legalább egy órára hideg helyre tesszük. A csokoládét leforgácsoljuk. Tálalás előtt a tekercset megszórjuk porcukorral, ráfektetjük a körteszeleteket és rászórjuk a csokiforgácsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top