Gasztro

Sütõtökpite

Hozzávalók

a tésztához:




• 200 g vaj vagy margarin
• 250 g liszt
• 2 db tojássárgája
• 5 g sütőpor
• 0,5 dl száraz fehérbor

a töltelékhez:
1000 g érett sütőtök
• 2 db tojássárgája
• 100 g cukor

a kenéshez:
• 1 db tojássárgája


Elkészítése

A tésztához leírt anyagokat gyorsan összedolgozzuk, két egyenlő részre osztva hűtőben pihentetjük, majd az egyik lapot kinyújtjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. Az előzőleg megsütött, kihűtött sütőtök húsát pépesítjük.

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A tökpépet a tojássárgájához adjuk, összedolgozzuk, és lazán belekeverjük a kemény habot, majd egyenletesen elkenjük a megsütött lapon. A másik tésztalapot kinyújtjuk, ráterítjük a töltelékre, megkenjük a felvert tojássárgájával, villával rácsozzuk, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Kissé hűtjük, majd éles késsel feldaraboljuk, tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top