Gasztro

Linzervirágok

Hozzávalók

a tésztához:




• 125 g cukor
• 200 g vaj
• 500 g liszt
• 1 db tojás

a töltelékhez:
• 150 g ízlés szerinti lekvár

a kenéshez:
• 2 db tojássárgája

a tetejére:
• 50 g porcukor


Elkészítése

A tészta készítéséhez szükséges alapanyagokat gyorsan összedolgozzuk, cipóvá formázzuk, hűtőben kb. egy órán át pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző méretű kiszúróval azonos mennyiségű darabot formázunk.

A középső és legkisebb formák közepét kiszúrjuk, a legnagyobbat megkenjük a felvert tojássárgával, majd ráhelyezzük a középsőt, szintén megkenjük és végül zárjuk a legkisebbel. A keletkezett mélyedésbe tesszük a kikevert lekvárt, és az így előkészített süteményeket sütőlemezre tesszük, majd előmelegített kb. 180 fokos sütőben készre sütjük. Kihűtjük, tetejét porcukorral meghintjük, és tálra rendezzük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top